Menu

Eneco Speech

Heb je al een slimme speaker zoals de Amazon Echo in huis? Dankzij dit apparaat kun je met je stem een computer besturen. Nu kun je zelfs bij Eneco je meterstanden doorgeven via Alexa, de clouddienst achter Amazon Echo.


Concept

Met spraakherkenning wordt het mogelijk om op elk moment van de dag, acties uit te voeren met een computer. Deze technologie is nu toegankelijk in de woonkamer dankzij Smart Home devices.

Deze slimme devices helpen je om Spotify af te spelen, boodschappen te doen en vanaf nu is het dus mogelijk om via spraak je meterstanden door te geven. Vanaf december 2016 is het al mogelijk om dat via Facebook Messenger door te geven. Vanaf nu is hetzelfde proces ook beschikbaar via Alexa.

Dit project is gedaan door Colours, mijn rol binnen dit project is het ontwikkelen van het concept en het demonstreren van een prototype om de klant te overtuigen. Daarnaast ben ik ook betrokken geweest bij de realisatie van het project.

 

Eneco Speech Demonstratrie Eneco Speech - Colours Ecom website
Eneco Speech - Opname promo filmpje Eneco Speech met Alexa, Gijs Besselink en Stefan Verhoeve

Technische oplossing om meterstanden door te geven via spraak

In het proces van het doorgeven van meterstanden is het belangrijk dat de standen goed aankomen. Dit klinkt logisch, maar hiervoor moet de vertaling van spraak naar tekst uitstekend zijn. Bij de Alexa is het mogelijk om ‘one two three’ of ‘one hundred twenty-three’ door te geven, Alexa snapt het allemaal!

 

Intelligente spraakherkenning

In het proces van het doorgeven van meterstanden is het belangrijk dat de standen goed aankomen. Dit klinkt logisch, maar hiervoor moet de vertaling van Speech naar tekst uitstekend zijn. Bij de Alexa is het mogelijk om ‘one two three’ of ‘one hundred twenty-three’ door te geven, Alexa snapt het allemaal!