Menu

Werkelijk brabant
datavisualisatie

In opdracht van de provincie Noord-Brabant hebben we een interactieve datavisualisatie gemaakt. Dit project heb ik in teamverband uitgevoerd. Het doel is om de onderzoeksdata van de provincie toegankelijk te maken. Het doel is om zowel de burger als de ambtenaren goed te informeren. Waarbij het heel erg belangrijk is om de burger te interesseren voor deze onderwerpen.


Vitaal platteland Brabant

De provincie heeft heeft veel documenten met onderzoeksdata over het verschil tussen de stad en het platteland. Het belangrijkste doel is om over te brengen dat de verschillen tussen het platteland en de stad niet zo ver van elkaar liggen. Om deze boodschap te ondersteunen is er veel data. In de begin van dit project zijn in samenwerking met de provincie de hoofdzaken van de bijzaken gaan scheiden. Op deze manier zijn er prikkelende stellingen opgesteld die door het project terugkomen.

Werkelijk Brabant - Schetsen, tekeningen Werkelijk Brabant - Schetsen, tekeningen
Werkelijk Brabant - Filmen en geluid opnemen Werkelijk Brabant - tijdens de opname

Scrollwebsite en de verdiepende video

Het concept 'Werkelijk Brabant' bestaat uit twee delen. Voor de burger zijn er korte prikkelende stellingen die worden toegelicht in de scrollwebsite en voor de verdieping is er een video waarin het thema wordt samengevat.

'Steek je winst maar in de bus' is de verdiepende video over data die betrekking heeft op de subsidiƫring van het openbaar-vervoer door de provincie. Het doel is om dit toegankelijk te hebben voor de burger die interesse heeft in het onderwerp en voor de betrokken ambtenaren. In dit project heb ik een groot aantal organisatorische zaken zoals bijvoorbeeld het visuele ontwerp en de opnames.