Menu

What's Next
Smart City systeem

Wat zal ik hierna gaan doen? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen wanneer ze een tijd in de stad rondlopen. Ga ik mijn neus achterna of ga ik naar huis. Op zo'n moment heb je de behoefte aan een hulpmiddel die je een tip kan geven voor een activiteit om hierna te ondernemen.


GEPERSONALISEERD DEN BOSCH

What's Next geeft de gebruiker deze tips via verschillende media. Zo is er een What's Next app. Wanneer je aangemeld bent zorgt het systeem ervoor dat het jou gepersonaliseerd een locatie voorsteld. Dit zou een klein winkeltje kunnen zijn of de grote Sint-Jans Kathedraal. Op deze manier helpt What's Next je.

What's Next - Interview
Telefoon met Whats Next erop
What's Next - React Native app bouwen Xcode Macbook What's Next - React Native app scan nu je parkeerticket What's Next - React Native app - Binnendieze Bossche Paleisbrug

USER EXPERIENCE

Op basis van interviews met de bezoekers is er een krantenreis opgesteld. In deze customer journey ligt de nadruk op het werkelijke bezoek van de stad. Het What's Next-concept is ontstaan vanuit schetsen en rapid prototypes. Deze ideeën hebben we voorgelegd aan de gebruikers. Op basis van de feedback van de gebruikers hebben we het product zo ontwikkeld zodat deze een optimale User Experience biedt. Dit project is samen met mijn collega Stefan van de Weijer geïnitieerd en gerealiseerd.

ONTWIKKELING WHAT’S NEXT APP

What's Next staat nog net niet in de app-store. Er draait een pilot om What's Next verder te verbeteren. Om What's Next goed te ervaren is er een prototype ontwikkeld. Dit prototype werkt precies zoals de app zou moeten gaan werken. Om dit te realiseren is er gebruikt gemaakt van het framework React-Native. In React-Native wordt Javascript ES6-code als native elementen uitgevoerd. Om er voor te zorgen dat de digitale schermen en de app via de cloud met elkaar communiceren is er gebruik gemaakt van Parse.com, deze dienst is zowel lokaal als via een Azure vrij te gebruiken.