Menu

What's Next
Smart City systeem

Wat zal ik hierna gaan doen? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen wanneer ze een tijd in de stad rondlopen. Ga ik mijn neus achterna of ga ik naar huis. Op zo'n moment heb je de behoefte aan een hulpmiddel die je een tip kan geven voor een activiteit om hierna te ondernemen.


 

GEPERSONALISEERD DEN BOSCH

What's Next geeft de gebruiker deze tips via verschillende media. Zo is er een What's Next app. Wanneer je aangemeld bent zorgt het systeem ervoor dat het jou gepersonaliseerd een locatie voorsteld. Dit zou een klein winkeltje kunnen zijn of de grote Sint-Jans Kathedraal. Op deze manier helpt What's Next je.

 

scroll naar beneden

 

What's Next - Interview
Telefoon met Whats Next erop
What's Next - React Native app bouwen Xcode Macbook What's Next - React Native app scan nu je parkeerticket What's Next - React Native app - Binnendieze Bossche Paleisbrug

 

USER EXPERIENCE

Op basis van interviews met de bezoekers is er een krantenreis opgesteld. In deze customer journey ligt de nadruk op het werkelijke bezoek van de stad. Het What's Next-concept is ontstaan vanuit schetsen en rapid prototypes. Deze ideeën hebben we voorgelegd aan de gebruikers. Op basis van de feedback van de gebruikers hebben we het product zo ontwikkeld zodat deze een optimale User Experience biedt. Dit project is samen met mijn collega Stefan van de Weijer geïnitieerd en gerealiseerd.

 

ONTWIKKELING WHAT’S NEXT APP

What's Next staat nog net niet in de app-store. Er draait een pilot om What's Next verder te verbeteren. Om What's Next goed te ervaren is er een prototype ontwikkeld. Dit prototype werkt precies zoals de app zou moeten gaan werken. Om dit te realiseren is er gebruikt gemaakt van het framework React-Native. In React-Native wordt Javascript ES6-code als native elementen uitgevoerd. Om er voor te zorgen dat de digitale schermen en de app via de cloud met elkaar communiceren is er gebruik gemaakt van Parse.com, deze dienst is zowel lokaal als via een Azure vrij te gebruiken.

 

Hoe wordt ik omschreven?

Ik ken Dion als een hardwerkende en zeer gemotiveerde prototyper. Vanuit sterke concepten heeft Dion de mogelijkheid om snelle proof-of-concepts op te zetten. Denk hierbij aan een website, app of een fysiek object. Dion heeft altijd een manier om het idee op een sterke wijze te presenteren aan de klant. Binnen Colours hebben we samengewerkt op de research & development afdeling, waarin we een aantal mooie projecten hebben mogen opzetten voor onder andere Eneco en Schouten & Nelissen. Mede dankzij de positieve nieuwsgierigheid van Dion komt elk project tot een goed eind!

 

Stefan van de Weijer op 30 augustus 2016 - Zijn rol tijdens het project is afstudeerder en Designer bij Colours

Dion is een typisch geval van een new breed van multimedia designers. Hij ontwerpt wat hij kan bedenken en laat het tot leven komen in echt werkende prototypes. Kortom, hij is in de hele chain van conceptvorming, interactie, design en bouw aanwezig. Dat zie je niet vaak en het was uniek en inspirerend om met hem te mogen samenwerken tijdens zijn afstudeerstage bij Colours. Kortom: Rising star!

 

Gijs Besselink op 6 juli 2016 - Zijn rol tijdens het project is Digital Art Director bij Colours