Menu

24 mei 2021 • Gepubliceerd door ; mei 24, 2021 at 5:09 pm Qdraw

Apenhuizen en Bathmen rondwandeling (2021)

Vanuit het centrum in Bathmen ga je in deze wandeling noordwaarts en wandel je via enkele lokale wegen naar een stukje bos bij Apenhuizen. Deze route heeft geen echte naam maar is wel onderdeel van het wandelnetwerk Salland en begint bij de Brink in Bathmen. Het pad is het hele jaar door te lopen. De route wordt aangegeven met rode pijlen

Afstanden

Volgens de organisatie is deze route 4,6 kilometer, de sportapp geeft aan dat ik 5,3 kilometer heb gelopen.

Bathmen

Het eerste stuk van de route loopt door het centrum van Bathmen. Het eerste wat je doet is het centrum uitlopen. De route gaat niet langs de Dorpskerk.

Zuivelfabriek

Over het spoor ligt de voormalige zuivelfabriek. Zo is in 1899 de afdeling Bathmen van de Nederlandse Boerenbond opgericht. Zo was het belangrijkste doel om samen voedermiddelen, kunstmest in te kopen. De molen Werklust aan de Molenstraat werd in 1920 gekocht, waarbij men in 1930 een nieuw pakhuis met maalderij liet bouwen. Het pakhuis met maalderij en het kantoor gingen in 1935 door brand verloren, waarna er een nieuw modern en doelmatig pakhuis met silo en kantoor werd gebouwd.

Apenhuizen

De route vervolgt een kilometer over een mooie brede zandweg door het bos richting buurtschap Apenhuizen. Er staan een aantal huizen langs de weg en dat is het ook.

Pakkerijsteeg

Vanaf dit punt gaat de route alweer richting Bathmen maar behalve asfaltweg heb je nog een smal wandelpad tegoed. Dit pad heet de Pakkerijsteeg. Via het zelfde pad loop je terug naar de Brink.

Conclusie

Het eerste stuk door Bathmen is niet erg spannend en het is jammer dat ze er voor gekozen hebben om een aanlooproute te gebruiken. De route is uitgezet met paaltjes en dat is makkelijk, alleen als je er eentje mist dan loop je in de verkeerde richting. Daarom is een kaartje meenemen altijd een goed advies. Verder is het een aardige afwisseling tussen bossen en het weidevelden in het Sallandse land.Apenhuizen en Bathmen rondwandeling (2021) ; Traasterdijk ; koeien, koe, TraasterdijkApenhuizen en Bathmen rondwandeling (2021) ; Ooijevaar ; koeien, koe, ooijevaar, TraasterdijkApenhuizen en Bathmen rondwandeling (2021) ; Oude Molen ; windmolen, oude molen, koeien, oude molenwegApenhuizen en Bathmen rondwandeling (2021) ; Willeminksweg ; boom, weide, willeminkswegApenhuizen en Bathmen rondwandeling (2021) ; Hooiberg ; hooiberg, bos, ApenhuizerwegApenhuizen en Bathmen rondwandeling (2021) ; Parelhoen ; Parelhoen, Parelhoenders, Poelepetaat, vogelApenhuizen en Bathmen rondwandeling (2021) ; Traasterdijk ; Traasterdijk, wolken, pad

Tags: , ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs