Menu

14 juni 2018 • Gepubliceerd door ; juni 14, 2018 at 6:09 pm Qdraw

Alentejo en Vicentine aan de westkust van Portugal

De westkust van de Algarve begint in het natuurpark Parque Natural da Costa Vicentina, de verlenging van de westkust van Alentejo.  Bossen worden afgewisseld met heidegebieden, rotsformaties en kleine dorpjes. We hebben een roadtrip gemaakt vanuit het zuiden richting Lissabon en in deze blog vertel ik iets meer over dit gebied

De kuststreek tussen Odeceixe en Sagres lijkt helemaal niet op de Algarve, zoveel verschilt deze streek van het oosten en het midden van de Algarve. Dit is een minder toeristisch gebied met veel kleine dorpjes.

De stranden zijn rustig en de golven soms metershoog. Dorpen en stadjes ogen slaperig, maar ontwaken uitbundig rond etenstijd. Een autotochtje langs de westkust van Zuid-Portugal is een aanrader voor elke reiziger die houdt van strand en zee, maar ook van rust en natuur.

Odiáxere is een klein landelijk dorpje. In dit dorpje is een gerestaureerde windmolen uit de 19e eeuw te vinden. Er is een kerk met sporen van Moorse oorsprong en een “Romeinse” brug.

Farol do Cabo Sardão heeft een prachtig uitzichtpunt met rotsen over de Atlantische oceaan. In deze fotoserie heb ik heb ik ook een foto van deze vuurtoren bijgevoegd.

Het belangrijkste aan Sines de grote containeroverslag en haven. Wanneer je vanuit het zuiden aan komt rijden rij je eerst door geen gebied met brede wegen en industrie. Wanneer je aankomt in de buurt van het centrum rij je er ook zo voorbij.

In het gebied Alentejo en Vicentine worden bossen worden afgewisseld met heidegebieden, rotsformaties en kleine dorpjes. Je kunt er genieten van de prachtige rotsformaties.



Alentejo en Vicentine aan de westkust van Portugal R. da Azenha (Odiaxere) Odiáxere, Faro ; grasland, Odiaxere, R. da Azenha, gebouw, landschap



Alentejo en Vicentine aan de westkust van Portugal R. da Azenha (Odiaxere) Odiáxere, Faro ; windmolen, portugal, Odiaxere



Alentejo en Vicentine aan de westkust van Portugal Odiaxere; aljezur, grasland, ruine, kasteel



Alentejo en Vicentine aan de westkust van Portugal Odiaxere; straat, M502, weg, vlakte



Alentejo en Vicentine aan de westkust van Portugal Aljezur; farol do cabo sardao, straat, vuurtoren, Odemira



Alentejo en Vicentine aan de westkust van Portugal Aljezur; Odemira, zee, rotsen, pad



Alentejo en Vicentine aan de westkust van Portugal M502; Sines, zee, haven, boulevard



Alentejo en Vicentine aan de westkust van Portugal M502; Road to Distance, straat, zee, weg



Alentejo en Vicentine aan de westkust van Portugal Farol do cabo sardao; ooijevaar, vogel, bord

Tags: ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs