Menu

15 juni 2018 • Gepubliceerd door ; juli 21, 2018 at 9:40 am Qdraw

Lissabon (2018)

In het midden van Portugal aan de westkust ligt Lissabon, het is een relaxe stad met een mediterrane sfeer. Zo kun je uren door Lisboa wandelen en kijken wat je tegenkomt. In deze blog deel ik een aantal leuke highlights van de stad.

De Toren van Belém is een verdedigingstoren aan de oever van de rivier de Taag in Belém, een voorstad van Lissabon. Deze voorstad ligt meer in de westelijke richting van de oceaan. Het is een prachtige toren die zo in Game of Thrones kan.

In Belém is ook het Hiëronymietenklooster. Dit ook één van de meest prominente gebouwen in deze stad.. Mede door zijn schoonheid en bijzondere bouwstijl staat de Mosteiro dos Jerónimos samen met de Toren van Belém op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het klooster bestaat uit drie delen. In de linkervleugel is het Nationaal Archeologisch museum van Portugal gevestigd. De rechtervleugel bestaat uit de Santa Maria kerk. De kerk is vrij te bezoeken. Het klooster is dagelijks te bezoeken en is prachtig vanbinnen.

In de souvenirwinkeltjes is Tram 28 overal vertegenwoordig. Deze tram is namelijk wereldberoemd en wordt ook wel de toeristen tram genoemd. De tramlaat je het mooiste van Lissabon zien. En, ook nog eens op een goedkope manier. Het is een rit door verschillende wijken van de oude stad. Hou er in de zomer wel rekening mee dat deze tram bomvol zit. Er staan dan lange rijen bij de diverse haltes. Maar in het voorjaar en najaar valt dit mee en kun je vaak gewoon mee.

Het is misschien wel één van de mooiste lifts ter wereld: de Santa Justa lift. Deze smeedijzeren ligt uit begin 20e eeuw verbindt Baixa met het hogere gedeelte Largo do Carmo. Dit neo-gotische ontwerp is al populair vanaf de bouw. Het is de enigste verticale lift in de stad en een bekende toeristische attractie.

In de avond heb ik een foto gemaakt van de grote triomfboog. Deze toegangspoort vormt een ingang naar de wijk Baixa. Baixa is het historische centrum van Lissabon. Vanuit het Praça do Comércio is er een uitzicht op de toegangsboog en de rivier de Taag.

Eén van de mooie gebouwen die je ziet vanuit Tram 28 is het Assembleia da República
In het Palacio de São Bento zetelt het Portugese parlement. Dit enorme neoclassicistische gebouw dateert van het eind van de 16de eeuw. Het is een prachtig gebouw en aan de achterkant ligt een prachtige klassieke tuin.

Het historische centrum van Lissabon, Baixa, ligt tussen twee heuvels. Op de heuvel met het kasteel ligt al sinds de middeleeuwen de wijk Alfama. Als u vanaf de rivier de Taag de heuvel op loopt naar het kasteel, komt u door de smalle straatjes van Alfama.

Lissabon is een stad om urenlang doorheen te wandelen en maar te kijken wat je tegenkomt. Vooral de wijk Alfama is daarvoor heel geschikt. Hier vind je smalle straatjes met kinderkopjes, waar de was uit de ramen wappert en waar buurvrouwen in hun deuropeningen met elkaar kletsen.

In tegenstelling tot Baixa is de wijk Alfama niet door de grote aardbeving van 1755 verwoest. Het is nog steeds een wijk met hele smalle naar boven lopende straten met trappen en kleine doorgangen.Lissabon (2018) Torre de Belem; Torre de Belem, toren, lissabonLissabon (2018) Torre de Belem; praca do imperio, kerk, kathedraal, Mosteiro dos JeronimosLissabon (2018) Mosteiro dos Jeronimos; tram, lissabon, Tram 28Lissabon (2018) Mosteiro dos Jeronimos; tram, lissabon, Tram 24, straatLissabon (2018) Santa Justa lift; lissabon, avond, uitzicht, Santa Justa liftLissabon (2018) Santa Justa lift; lissabon, avond, uitzicht, Santa Justa liftLissabon (2018) Arco da Rua Augusta; plein, Comercio Plaza, arco da Rua AugustaLissabon (2018) Arco da Rua Augusta; Assembly of the Republic, parlementsgebouwLissabon (2018) Assembly of the Republic; paarse bomen, bloemen, bloei, paars, Av. Dom CarlosLissabon (2018) Assembly of the Republic; straat, Tv. Cotovelo, huizenLissabon (2018) Av. Dom Carlos; jongen, hond, winkel, wachtenLissabon (2018) Av. Dom Carlos; alfama, straat, steeg, tegelwerk, 84 R. de Sao Joao da PracaLissabon (2018) Tv. Cotovelo 45; alfama, Lisbon Sardine FestivalLissabon (2018) Tv. Cotovelo 45; Sao Sebastiao, metro, station

Tags: ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs