Menu

16 juni 2020 • Gepubliceerd door ; mei 10, 2022 at 10:02 pm Qdraw

Niebroekerpad Klompenpad (2020)

Op een stralende avond wandelen we het klompenpad van Nijbroek. Je wandelt hier langs de slootkanten in het poldergebied en over rustige geasfalteerde fietspaden en landwegen. De route bevat mooie stukken maar ook een groot gedeelte asfalt.

Nijbroek

Dit Klompenpad begint in het dorpje bij de kerk van Nijbroek. Nijbroek is eeuwenoud en ligt in een polder uit de middeleeuwen. Het is het enige dorp in de gemeente Voorst dat niet op een zandheuvel is ontstaan. In het centrum staat ook een monument van de mond -en klauwzeer (MKZ) dat er in 2001 zorgde dat er veel dieren werden geruimd.

Nijbroekse Wetering

Dan volgt het mooiste stuk van het Klompenpad, de verkorte route slaat dit over dus dat zou zonde zijn als je het mist. Je loopt langs de Nijbroekse Wetering over de slootkanten. Langs de waterkant staan diverse bloeiende bloemen. Ook de sigaren (lisdodden) ontbreken niet.

Zeedijk

Je loopt dan door de weide naar de Middendijk. Dan volgt een heel stuk over asfalt via de geasfalteerde Zeedijk. Zeedijk klinkt misschien wat vreemd in deze contreien waar de zee ver te zoeken is. ‘Zee’ heeft echter niks met water te maken, maar is een verbastering van ‘zij’. De dijk liep langs het gebied aan de oostzijde van Nijbroek. Aan het einde van de Zeedijk kom je uit bij een grote zorgboerderij (melkveebedrijf Albers). Een stuk langs de slootkanten. We lopen hier op met een ander Klompenpad: het Woldermarkerpad. Je wandelt hier door een klein bos en verder door de weilanden.

Wellerweg & Nijbroekse Wetering

Op de Wellerweg, eerst een fietspad met nieuwsgierige koeien, later een zandweggetje dat eens een verbindingsweg was tussen Deventer en Nijbroek. Na de Wellerweg loopt de route verder langs de Nijbroekse Wetering. Via de Nijbroekse Wetering wandel je terug naar de Monikkenweg om terug te komen in het dorp Nijbroek.

Conclusie

De stukken langs de Nijbroekse Wetering zijn erg mooi, de stukken asfalt over de Zeedijk zijn veel rechtdoor en asfalt. Over het algemeen is de route best aardig om te wandelen.

Benieuwd naar de andere Klompenpaden die ik heb gelopen? Ga naar de overzichtspagina: Klompenpaden

De foto’s zijn gemaakt op 16 juni 2020 en in mei 2022 gepubliceerdNiebroekerpad Klompenpad (2020) ; Vijfmorgen ; weide, Niebroekerpad, Vijfmorgen, Nijbroek, zandweg, KlompenpadNiebroekerpad Klompenpad (2020) ; Vijfmorgen ; Nijbroekse wetering, Vijfmorgen, brug, Niebroekerpad, KlompenpadNiebroekerpad Klompenpad (2020) ; Geergraaf ; Nijbroekse wetering, Geergraaf, water, weerspiegelingNiebroekerpad Klompenpad (2020) ; Nijbroekse wetering ; Nijbroekse wetering, klompenpad, bordje, schildje, Sloot van MiddendijkNiebroekerpad Klompenpad (2020) ; Middendijk ; laan, populier, bomen, maisland, Middendijk, Niebroekerpad, KlompenpadNiebroekerpad Klompenpad (2020) ; Breestuk ; Zeedijk, asfalt, boom, Breestuk, Niebroekerpad, KlompenpadNiebroekerpad Klompenpad (2020) ; Sloot Zeedijkseweg ; Zeedijk, knotwilg, boom, gras, Sloot ZeedijksewegNiebroekerpad Klompenpad (2020) ; Nijbroekse Wetering ; Klompenpad, Nijbroekse wetering, waterNiebroekerpad Klompenpad (2020) ; Monnikenweg ; Nijbroekse wetering, Monnikenweg, Nijbroek, weerspiegeling

Tags: , , ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs