Menu

27 april 2020 • Gepubliceerd door ; juni 25, 2021 at 9:33 pm Qdraw

Tuylermarkerpad (2020)

Ten zuiden van het dorpje Terwolde is een Klompenpad uitgezet met blauwe klompen. Terwolde ligt tussen Apeldoorn en Deventer in. De route wisselt het agrarisch landschap en de uiterwaarden af. Er is een minder mooie alternatieve route beschikbaar voor wanneer het hoogwater is. Tijdens het wandelen kom je de nodige koeien, paarden, schapen en ooievaars tegen.

Meermuidenseweg

Zelf ben ik begonnen aan het Meermuidenseweg, dit is niet het officiële startpunt maar voor mij een goed begin van deze wandeling. Het eerste stuk volg je de Meermuidenseweg en ga je de dijk af. Door de weilanden kom je bij een bijzondere boomgaard met een huisje aan de Melkleenweg tegen.

Havekampseweg

Op de Havekampseweg kom je uit bij een stuk dat je dubbel gaat lopen, de route is namelijk een acht vorm in plaats van een cirkel. Zelf volg ik de Havekampseweg en volg ik de Tuilse Leigraaf. Als je bij het toevoerkanaal naar rechts kijkt zie je het gemaal al liggen, hier komen we in een later stadium langs.

Sloot Emaus

Zodat de Zeedijk een zandweg wandel je rechtdoor. We mogen nu weer binnendoor in de richting van het dorp Terwolde. Om het bosje wandel je zo richting de N792. De aanlooproute komt van links, dus vervolg ik de route naar rechts.

Gemaal Baron van der Feltz

Via de Kuiperstraat wandel ik binnendoor naar het gemaal. Het Gemaal Baron van der Feltz zorgt ervoor dat je de voeten droog houd tijdens het wandelen. Om daar te komen wandel je er langs het Toevoerkanaal heen. Bij het gemaal loop je een stukje over de dijk en gaat via de andere kant van het kanaal weer terug. Via een graspad kom je bij de Wijkseweg uit.

Uiterwaarden

Als ik weer op de Meermuidenseweg kom volg ik deze tot aan de Bandijk, hier loop je met een paadje door de uiterwaarden. Vanaf de oever van de IJssel kun je Deventer al zien liggen

Conclusie en tips

Het is een mooie afwisseling van het landschap en ik heb deze route in 2020 twee keer gelopen.
De route is met blauwe klompen in twee richtingen aangegeven. Zelf heb ik de aan en terugloop route overgeslagen omdat een stuk heen en weer lopen over de dorpsstraat mij niet zo aanspreekt. Zonder aanlooproute is de route 10,3 kilometer lang. Je zou deze route ook kunnen combineren met een bezoek aan Terwolde zelf. Dit dorpje is een leuk plaatsje met en prachtige oude kerk.

Benieuwd naar de andere Klompenpaden die ik heb gelopen? Ga naar de overzichtspagina: Klompenpaden

De foto’s zijn gemaakt op 27 april 2020 en een jaar later gepubliceerdTuylermarkerpad (2020) ; Meermuidenseweg ; Boerderij, Meermuidenseweg, Terwolde, BanddjkTuylermarkerpad (2020) ; Solitaire boom ; Solitaire boom, Tuylermarkerpad, akkerbouwTuylermarkerpad (2020) ; Drinkwater ; Tuylermarkerpad, klompenpad, drinkwaterTuylermarkerpad (2020) ; Tuilse Leigraaf ; Solitaire boom, Tuylermarkerpad, klompenpadTuylermarkerpad (2020) ; Paard ; Paard, germaal, weideTuylermarkerpad (2020) ; Stoomgemaal Baron van der Feltz ; gemaal, baron van der feltz, stoomgemaal, Terwolde, klompenpad

Tags: , , ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs