Menu

24 oktober 2019 • Gepubliceerd door ; oktober 26, 2019 at 10:04 am Qdraw

Milaan (2019)

In het noorden van Italiƫ ligt de tweede stad van het land en de belangrijkste stad van Noord-Italiƫ. Natuurlijk staat Milaan bekend om haar winkelaanbod, maar er is zoveel meer te beleven. Bezoek er historisch erfgoed zoals de Duomo, met een schitterend uitzicht vanaf het dakterras.

Duomo di Milano

De dom (Duomo di Milano) is waarschijnlijk het bekendste bouwwerk van Milaan. Deze kathedraal is gemaakt van marmer en staat met mooi weer te schitteren op het enorme plein. Het is een imposant gebouw, waarbij het maar liefst 600 jaar duurde voordat het af was. Naast het bezoeken van de kerk is het natuurlijk veel leuker om er bovenop te klimmen! Hier kun je wandelen op het dak tussen de standbeelden en gotische torens en heb je een gaaf uitzicht over de stad. Zoals bij vele kerken in Italiƫ geldt hier ook dat je netjes gekleed naar binnen mag, dus bedek je knieƫn en schouders voor je naar binnen gaat.

Galleria Vittorio Emanuele II

De winkelpassage Galleria Vittorio Emanuele II is een bezoek waard. Vlak naast het Duomo-plein ligt dit prachtige winkelcentrum. Het heeft een prachtig dak van een ijzerconstructie met glas erin en een mooie mozaĆÆekvloer. Op het mozaĆÆek van de stier zul je regelmatig iemand een vreemd dansje zien maken. Wanneer je met je hiel drie keer over de ballen van de stier draait, met de klok mee, zul je volgens de overlevering namelijk bedolven raken onder het geluk.

Brera

De wijk Brera is een van de meest fotogenieke buurten van Milaan. Je vindt er een boel smalle straten met boetiekjes, ateliers, veel leuke winkels en cafĆ©ā€™s. Het was vroeger een echte kunstenaarswijk: de kunstacademie staat in deze buurt.

Castello Sforzesco en Parco Sempione

Het grootste stadspark van Milaan is Parco Sempione, hier kun je even genieten van een wandeling door het groen. Maar voordat je bij het park aankomt loop je door een prachtig oud kasteel. Dit is Castello Sforzesco. Dit is een kasteel uit de 14e eeuw dat in het park ligt en enkele musea bevat, met werken van o.a. Leonardo da Vinci en Michelangelo. Het kasteelcomplex heeft met dikke muren, torens, grachten en ophaalbruggen.

Milaan is meer dan alleen mode heeft ook prachtige historisch erfgoed en is een interessante stad om te bezoeken.Milaan (2019) ; Piazza della Repubblica ; Tram, Piazza della RepubblicaMilaan (2019) ; Universiteit Milaan ; Universiteit van Milaan, toren, plantenMilaan (2019) ; Galleria Vittorio Emanuele ; Winkelcentrum, marchesi 1824, Galleria Vittorio EmanueleMilaan (2019) ; Parco Sempione ; Brug, park, Parco Sempione, stadsparkMilaan (2019) ; Porta Sempione ; Porta Sempione, poort, Arch of Peace, stadspoortMilaan (2019) ; Duomo di Milano ; Milaan, duomo, kerk, kathedraal, Duomo di MilanoMilaan (2019) ; Duomo di Milano ; Milaan, duomo, kerk, kathedraalMilaan (2019) ; Piazza del Duomo ; Piazza del Duomo, Milaan, duomo, kerk, kathedraalMilaan (2019) ; Ornamenten ; Ornamenten, Milaan, duomo, kerk, kathedraalMilaan (2019) ; Zicht vanaf de kathedraal ; Milaan, duomo, kerk, kathedraalMilaan (2019) ; Bosco Verticale ; Boomhuis, garibaldi complex, Bosco VerticaleMilaan (2019) ; ; Arena civica, Ronde baanMilaan (2019) ; ; Trein, Stoomtrein

Tags: ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs