Menu

13 september 2022 • Gepubliceerd door ; september 12, 2022 at 6:44 pm Qdraw

Norra Djurgården en Hagaparken (2022)

Een van de vele parken in Stockholm is Norra Djurgården, waar bos en open velden worden uitgewisseld. Hier bevind zich ook de universiteit van de stad. Via het Hagaparken heb ik een rondje gewandeld.

Koninklijk Nationaal Park

Het Norra Djurgården en Haga parken maken onderdeel uit van hetzelfde uitgestrekte groene gebied in het noorden van Stockholm. Hagaparken maakt deel uit van het Koninklijk Nationaal Park. Het is hier waar de Zweedse kroonprinses Victoria woont met haar gezin. Je vindt er vele historische bezienswaardigheden zoals De Chinese tempel, de Kopertenten en de koninklijke begraafplaats.

Gustav III

Het park bestaat uit uitgestrekte grasvelden die afgewisseld worden met met bossen. Beide parken hebben een eigen eiland waardoor er veel water in het park is. De landschapsarchitectuur is gebaseerd op de Engelse stijl en wordt ook wel eens een Gustaviaans park genoemd aangezien Gustav III nauw betrokken was bij de ontwikkeling van Hagaparken, in het noorden van Stockholm.

Gustav III Paviljoen

Het Gustav III’s Paviljong is een prachtig voorbeeld van laat-neoklassieke stijl. Dit is ook de plek waar hij vertrok toen hij in 1792 naar het gemaskerd bal in de Opera ging en waar hij werd vermoord.

Conclusie

Het is mooi om te zien dat er nog ruimte is voor bos en natuur in een stedelijke omgeving. Wel hoor je op de achtergrond de snelweg nog wel goed. Het was een leuke wandeling om te doen.

Serie

Deze blogpost is onderdeel van de serie “Stockholm (2022)”, bekijk de andere blogposts van deze serie hierNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Kräftriket ; Brunnsviken, Kräftriket, water, boomNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Norra Djurgården ; Norra Djurgården, zandpad, boomNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Sjöstugan ; Ekhagen, Sjöstugan, water, rotsNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Ekhagen ; Ekhagen, jachthaven, zeilbootNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Pumphusvägen ; Tivoli, Kanalvägen, PumphusvägenNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Tivoli ; Tivoli, rots, bladerenNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Tivoliudden ; Tivoli, eik, water, TivoliuddenNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Tivoliudden ; Brunnsviken, Tivoli, heide, TivoliuddenNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Tivoliudden ; Brunnsviken, Tivoli, Tivoliudden, StockholmNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Witte kwikstaart ; vogel, Hagaparken, Motacilla lugensNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Naturhistoriska riksmuseet ; Brunnsviken, Hagaparken, Naturhistoriska riksmuseet, gebouwNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Gustav III paviljong ; Hagaparken, Gustav III paviljong, gebouw, geelNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Nobel ; Norra begravningsplatsen, NobelNorra Djurgarden en Hagaparken (2022) ; Romersk Katolska församlingens begravningsplats ; kerk, kruis, kaars, Norra begravningsplatsen, Romersk Katolska församlingens begravningsplats

Tags: , ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs