Menu

6 juli 2021 • Gepubliceerd door ; juli 6, 2021 at 6:12 pm Qdraw

Land van Maas en Waal te fiets (2021)

Te fiets ben ik deze keer door het rivierenlandschap getrokken, vanaf Oss langs de Maas in de richting van Zaltbommel.

Zo heb ik een fietstocht ondernomen die begint aan de Maas bij het plaatsje Lith om zo verder via het land van Maas en Waal in de richting van de Bommelerwaard verder te gaan. Via deze route ben ik in Zaltbommel geëindigd.

Aan de Maasdijk lopen op verschillende plekken schapen. Ten hoogte van Lith en Lithoijen bevinden zich de Prinses Maxima sluizen. Dit is een grote sluis in de Maas. In de zomermaanden vaart er een pontje van Lith naar Moordhuizen. Dat is een bijzondere naam voor dit kleine plaatsje in het land van Maas en Waal.

Op het punt waar het minste land is tussen de Maas en Waal hebben ze het kanaal van Sint Andries gegraven. Hier begint de Bommelerwaard. De invloed van het water is overal merkbaar in het afwisselende landschap van kronkelende dijken, boeiende uiterwaarden en karakteristieke dorpjes en kastelen. Via een kronkelende route ben ik zo weer teruggereden.Land van Maas en Waal te fiets (2021) ; Schapen vanaf de dijk ; schapen, dijk, uiterwaardenLand van Maas en Waal te fiets (2021) ; Ooievaars ; ooievaar, water, weerspiegeling, uiterwaardenLand van Maas en Waal te fiets (2021) ; Prinses Maxima sluis ; Prinses Maxima sluis, binnenvaartschip, maas, Lith, Prinses Maxima sluizenLand van Maas en Waal te fiets (2021) ; Protestantse gemeente Lith en Oijen ; Lith, kerk, Protestantse gemeente Lith en OijenLand van Maas en Waal te fiets (2021) ; Veerboot Moordhuizen ; veerpont, Veerboot, maas, MoordhuizenLand van Maas en Waal te fiets (2021) ; Moordhuizen ; dijk, bomen, moordhuizenLand van Maas en Waal te fiets (2021) ; Wilde Cichorei ; bloem, blauw, bloei, wegenwachter, wilde cichoreiLand van Maas en Waal te fiets (2021) ; Hoogewaard ; kraan, lier, maasdijk, HoogewaardLand van Maas en Waal te fiets (2021) ; Doorningstraat ; Dijk, doorningstraat, Rossum, boomLand van Maas en Waal te fiets (2021) ; Ooievaars ; elektriciteitsmast, Hoogspanningsmast, ooievaar, vogelsLand van Maas en Waal te fiets (2021) ; Buizerd ; Hurwenense Uiterwaarden, roofvogel, bord, Roerdompweg, BuizerdLand van Maas en Waal te fiets (2021) ; Hurwenense Uiterwaarden ; Hurwenense Uiterwaarden, waalbanddijk, oenselLand van Maas en Waal te fiets (2021) ; Doctor Ingenieur W. Hupkesbrug & Martinus Nijhoffbrug ; Zaltbommel, martinus nijhoffbrug, binnenvaartschip, Doctor Ingenieur W. HupkesbrugLand van Maas en Waal te fiets (2021) ; Veerpont ; Veerpont, Maas, fiets, overtocht, water

Tags: ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs