Menu

23 september 2023 • Gepubliceerd door ; september 23, 2023 at 5:04 pm Qdraw

Twentse Tocht Markelo – De Borkeld (2023)

Het geluid van regendruppels die zachtjes tegen het raam tikken, kan soms ontmoedigend zijn als je een buitenactiviteit gepland hebt. Maar als het om avontuur gaat, dan weerhoudt een beetje regen een ware avonturier niet. Zo bracht ik onlangs een regenachtige dag door op de “Twentse Tocht Markelo – De Borkeld”, een wandelroute die zijn charme niet verloor, zelfs niet onder een druilerige hemel.

Een Oase van Natuur: De Borkeld

De Twentse Tocht begint in Markelo, een pittoresk dorpje in de provincie Overijssel in Nederland. Markelo staat bekend om zijn prachtige natuur en de De Borkeld is geen uitzondering. Deze wandelroute neemt je mee door dit bijzondere natuurgebied dat bestaat uit uitgestrekte heidevelden, bossen en veengebieden.

Ondanks de regenachtige start, was de schoonheid van De Borkeld meteen duidelijk. De regendruppels hingen als diamanten aan de takken van de bomen en de heidevelden waren de spinnenwebben door de druppels goed te zien. Terwijl ik door de paden liep, voelde ik me één met de natuur.

De Verrassende Flora en Fauna

Een van de hoogtepunten van deze tocht is de gevarieerde flora en fauna die je onderweg tegenkomt. De vogels leken niet gehinderd door de regen en floten vrolijk vanuit de bomen.

De Warmte van een Goede Uitrusting

Op een regenachtige dag is het essentieel om de juiste uitrusting te hebben. Mijn waterdichte jas, stevige wandelschoenen maakten het verschil tussen een avontuur vol ontdekkingen en een ongemakkelijke wandeling. Vergeet ook niet een rugzak met snacks mee te nemen

Melktap ‘Erve Schüppert’

Onderweg wordt ik aangesproken door de boer van de melktap, hij vroeg zich af of ik hier recent eerder was geweest met een fotocursus, dat was niet het geval. Vol trots liet hij mij een foto zien van z’n koeien en een zonsopkomst en hij vertelde dat je op een helde dag Duitsland zou moeten kunnen zien

De Beloning aan het einde van de Tocht

Na een paar uur wandelen door de regen begon ik langzaam maar zeker weer richting de Poppe te trekken. Inmiddels was het weer opgeklaard en was de zon te voorschijn gekomen.

Conclusie

De Twentse Tocht Markelo – De Borkeld is een onvergetelijke ervaring, zelfs op een regenachtige dag. Het toont aan dat de natuur in alle weersomstandigheden haar schoonheid behoudt en avontuurlijke zielen altijd beloond worden. Dus, als de regen ooit je plannen dreigt te verpesten, herinner jezelf eraan dat soms de beste avonturen beginnen als de druppels beginnen te vallen. Trek je regenjas aan, pak je paraplu en ga op pad om te genieten van de prachtige natuur die ons omringt, zelfs op de meest regenachtige dagen.Twentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; ; Borkeld, wilde den, bomen, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; ; Borkeld, heide, bloei, paars, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; ; Borkeld, heide, bloei, paars, spinnenwebben, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; ; Borkeld, heide, bloei, paars, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; ; Borkeld, heide, bloei, paars, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; Melktap Erve Schüppert ; tractor, trekker, claas, boerderij, Melktap Erve Schüppert, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; Bovenbergweg 10 ; Bovenbergweg 10, Markelo, schuur bomen, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; Bovenbergweg 8 ; Bovenbergweg, boerderij, Markelo, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; ; Reuzebalsemien, roze, bloei, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; Groningerveldweg 6 ; Groningerveldweg, Markelo, boerderij, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; Cosmea ; Cosmea, bloem, wit, bloemenberm, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; Vlesbekje ; koeien, roodbont, zwartbont, bloem, geel, Vlesbekje, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; Holtdijksbeek ; solitaire boom, Holtdijksbeek, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; ; Amerikaanse vogelkers, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; Fendt 724 & Grimme SE 150-60 ; Aardappelrooimachine, Fendt, Grimme SE 150-60, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; Noordachtereschweg ; veld, Noordachtereschweg, Bathmen, Twentse TochtTwentse Tocht Markelo - De Borkeld (2023) ; Noordachtereschweg 4 ; Noordachtereschweg, Bathmen, Twentse Tocht

Tags: ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs