Menu

20 mei 2023 • Gepubliceerd door ; juni 2, 2023 at 9:38 am Qdraw

Verken de Belgische Ardennen te voet – GR 126 Hiking Avontuur op video (2023)

In deze overzichtsblog neem ik je mee op een meerdaagse hikingtrip door de prachtige Belgische Ardennen. Tijdens mijn avontuur op de GR 126, een wat onbekendere langeafstandswandelroute, heb ik verschillende etappes afgelegd en genoten van de adembenemende natuur en rijke cultuur van deze heuvelachtige en beboste streek.

GR 126 Gedinne naar Sevry

Ik maakte een meerdaagse hikingtrip door de Belgische Ardennen, beginnend in het dorpje Gedinne. De route volgde de heuvelachtige en beboste Ardennen, met charmante dorpen, historische kastelen en culinaire specialiteiten. Onderweg ontdekte ik de rivier La Houille en sprak ik met fervente wandelaars uit Vensimont. Ik passeerde het dorpje Vencimont en eindigde in het bosgebied Domaniale de Sevry, waar ik een lokale inwoner ontmoette en wildkampeerde.

GR 126 Sevry naar Houyet

Op de tweede dag wandelde ik door het dal van Sevry en Wancennes, over heuvels en bossen richting Mesnil-Église, met bezoeken aan Castelpark Saint-Pierre, Neuville, en het Bois du Roi. Ik sprak met lokale bewoners en genoot van het idyllische beekdal van Ruisseau de Romoine voordat ik in Houyet stopte.

GR 126 Gendron Celles naar Anseremme

In deze etappe wandelde ik van Gendron Celles naar Anseremme. Ik volgde de Lesse en de Maas, met bezoeken aan Gendron Celles, Furfooz, Aiguilles de Chaleux, Château de Walzin, Falmignoul, en uitzichtpunten langs de Maas. Ik eindigde in het dorp Anseremme.

Conclusie

De GR 126 hike door de Ardennen was een prachtige ervaring, met adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden en ontmoetingen met lokale bewoners. Het was een uitdagende wandeling voor liefhebbers van wandelen, en ik heb genoten van de natuur en cultuur van de regio.

Video

Van de route heb ik een film gemaakt die een beeld geeft van wat er onderweg te zien is. Scroll iets naar beneden voor de video speler. Mochten er problemen zijn met afspelen, de video is ook op Youtube te vinden.

 

 

 

 GR 126 Gendron Celles naar Anseremme (2023) ; Château de Walzin ; rotsen, Lesse, Château de Walzin, Dréhance, Bois de Baileu, kasteel, fort

Tags: ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs