Menu

3 mei 2023 • Gepubliceerd door ; mei 3, 2023 at 7:44 pm Qdraw

Deventer in de lente (2023)

De lente is de perfecte tijd om te wandelen, te genieten van de frisse lucht en de bloeiende natuur. Als je op zoek bent naar een leuke wandeling in het centrum van Deventer, dan hebben we hier een route voor je samengesteld die je langs de mooiste plekjes van de stad voert.

Broederenkerk

We beginnen onze wandeling bij het station van Deventer. Vervolgens wandelen we in de richting van de Broederenkerk. De Broederenkerk in Deventer is oorspronkelijk gebouwd als kloosterkerk door de minderbroeders franciscanen in de 14e eeuw en heeft door de eeuwen heen verschillende religieuze gemeenschappen gehuisvest. Na restauratie in 2013 wordt het gebouw momenteel gebruikt door de Lebuïnusparochie.

Geert Groote Huis

Het Geert Groote Huis is een museum en kenniscentrum in Deventer dat gewijd is aan de middeleeuwse denker Geert Grote en de Moderne Devotie-beweging. Het museum is gevestigd in een historisch pand aan de Lamme van Dieseplein dat in de 16e eeuw bewoond werd door de familie van Geert Grote.

Lebuinuskerk

Onderweg passeren we de Lebuinuskerk, een imposante gotische kerk uit de 15e eeuw. Als je een klim naar boven niet schuwt, kun je de toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

IJsselkade

Vervolgens wandelen we langs de IJsselkade, waar je een mooi uitzicht hebt op de rivier en de omringende natuur. Bij mooi weer kun je hier heerlijk picknicken op het grasveld of een boottocht maken over de rivier.

Binnenstad

We verlaten de IJsselkade en wandelen door de kleine straatjes van de historische binnenstad. Hier vind je veel mooie oude huizen en monumentale panden

Brink

Dan komen we uit op de Brink, het centrale plein van Deventer. Hier vind je veel gezellige terrasjes en restaurants waar je terecht kunt voor een lekker kopje koffie of lunch. Ook kun je hier de historische Waag bewonderen, een prachtig gebouw uit de 16e eeuw dat vroeger dienst deed als weeghuis voor de handel.

Bergkwartier

Het Bergkwartier in Deventer is een van de oudste en meest mooiste delen van de stad, met smalle straatjes en prachtige oude huizen die dateren uit de middeleeuwen en de Renaissance. Het is ook de locatie van de Bergkerk, een imposante romaanse kruisbasiliek die gebouwd is rond 1200 en een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Deventer. De kerk heeft een indrukwekkende architectuur met een grote toren en prachtige glas-in-loodramen en dient tegenwoordig als locatie voor evenementen zoals concerten, lezingen en exposities.

Conclusie

Kortom, Deventer is een prachtige stad om te verkennen tijdens een lente wandeling. Met zijn historische gebouwen, gezellige pleinen en mooie uitzichten over de rivier, biedt Deventer genoeg afwisseling voor een leuke dagje uit. Pak je wandelschoenen en ga op ontdekkingstocht!Deventer in de lente (2023) ; Lamme van Dieseplein ; geert grote huis, lamme van dieseplein, bloem bloeisel, wit, kersenbloesemDeventer in de lente (2023) ; Stromarkt ; botermarkt, StromarktDeventer in de lente (2023) ; Grote of Lebuinuskerk ; grote of lebuinuskerk, ArsenaalDeventer in de lente (2023) ; Noordenbergstraat ; Noordenbergstraat, bankje, weg, zittenDeventer in de lente (2023) ; Achter de muren vispoort ; Achter de muren vispoort, In de gulde steurDeventer in de lente (2023) ; Kloostertuin ; Kloostertuin, NoorderbergkwartierDeventer in de lente (2023) ; Tulp ; Kloostertuin, Noorderbergkwartier, TulpDeventer in de lente (2023) ; Japanse Esdoorn ; Kloostertuin, Japanse EsdoornDeventer in de lente (2023) ; Grote Kerkhof ; grote of lebuinuskerk, Grote KerkhofDeventer in de lente (2023) ; Stadshuis Deventer ; Grote Kerkhof, Gemeentehuis Deventer, StadshuisDeventer in de lente (2023) ; Paraplu ; Korte assenstraat, Cantina, parapluDeventer in de lente (2023) ; Bergschildtuin ; Bergschildtuin, kersenbloesem, wit, bloem BergschildDeventer in de lente (2023) ; Kerksteeg ; bergkerk, Kerksteeg, BergkerkpleinDeventer in de lente (2023) ; Bergkerk ; bergkerk, Kerksteeg, BergkerkpleinDeventer in de lente (2023) ; Bergkerkplein ; bergkerk, Kerksteeg, BergkerkpleinDeventer in de lente (2023) ; Walstraat ; walstraat, roodDeventer in de lente (2023) ; Bloembak ; walstraat, bloemenDeventer in de lente (2023) ; Vogeleiland ; vogeleiland, Singel

Tags: , , ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs