Menu

7 november 2021 • Gepubliceerd door ; november 7, 2021 at 11:05 pm Qdraw

Empese en Tondenseheide (2021)

Tussen de dorpjes Empe en Tonden ligt het natuurgebied de “Empese en Tondenseheide”. Dit is een weids en waterrijk gebied. Het kan hier erg drassig zijn, dus laarzen of goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. Om het toegankelijk te maken, legden we een vlonderpad aan. In voorjaar en zomer is het gebied op zijn mooist. In 1929 kocht Natuurmonumenten twee heideterreinen om ze te redden van de ontginning. Een flink gebied om heerlijk doorheen te struinen.

Er zijn twee routes de rood aangegeven: “Hei en wei route” van 5 kilometer en de geel aangegeven Hooiland route van 7,5 kilometer. Ik heb zelf de route van 7,5 kilometer gelopen. Beide routes beginnen aan de parkeerplaats. De parking bevind zich in de buurt van Hallsedijk 48.

Het is een prachtig nat gebied, waar je een weids uitzicht.Empese en Tondenseheide (2021) ; Bladeren ; Empese en Tondenseheide, bladeren, herfst, oranjeEmpese en Tondenseheide (2021) ; Berk ; berk, pad, bladeren, herfstEmpese en Tondenseheide (2021) ; Heide ; heide, bomen, mestwegEmpese en Tondenseheide (2021) ; Ree ; Reeën, ree, veld, struikEmpese en Tondenseheide (2021) ; Empese en Tondenseheide ; Empese en Tondenseheide, moeras, drassig, vlondels, lopenEmpese en Tondenseheide (2021) ; Moeras ; Empese en Tondenseheide, grasland, moeras, drassigEmpese en Tondenseheide (2021) ; Eerbeekse Hooilanden ; Eerbeekse Hooilanden, weide, boom, takkenEmpese en Tondenseheide (2021) ; Drassige velden ; Eerbeekse Hooilanden, plassen, veldEmpese en Tondenseheide (2021) ; Mestweg ; Mestweg, laan, eikenEmpese en Tondenseheide (2021) ; Mestweg ; Mestweg, laan, plas, sporenEmpese en Tondenseheide (2021) ; Spreeuwen ; Mestweg, vogels, spreeuwen

Tags: , , ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs