Menu

25 januari 2022 • Gepubliceerd door ; december 9, 2022 at 10:38 am Qdraw

Trekvogelpad Noord Holland Video Etappe 1 tot en met 8 (2021 & 2022)

Het Trekvogelpad loopt over de Noord-Hollandse veenweiden, door Amsterdam en door het Gooi. In deze film laat ik jullie Noord Holland zien. Ik begin in Bergen aan Zee, loop door het duingebied. Door de oude binnenstad van Alkmaar wandel ik via de Schermer naar ‘De Rijp’. Het dorpje ‘De Rijp’ is een van de mooiste dorpjes van Noord Holland. Via het pontje ‘De Spijkerboor’ wandel ik naar de Beemster en het Wormer- en Jisperveld. De Zaanse Schans zit ook op de route. Het Twiske ligt iets ten westen van Landsmeer en is een prachtig natuurgebied waar ik wandel. Via het Varkenslandpad en Broek in Waterland kom ik uit in Durgerdam. Durgerdam ligt net buiten Amsterdam en aan het IJ. Via het Buiten-IJ en de Diemerzeedijk loop ik naar Metrostation Gaasperpark. Weesp is de volgende plaats op de route en zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Om het Naardermeer wandel ik naar Naarden-Bussum. Via de zanderij Crailo, de langste natuurbrug ter wereld wandel ik om Hilversum heen tot de provinciegrens. Van deze route heb ik een film gemaakt die een beeld geeft van wat er onderweg te zien is. Scroll iets naar beneden voor de video speler. Mochten er problemen zijn met afspelen, de video is ook op Youtube te vinden

De losse etappes zijn op de volgende pagina’s te vinden:Trekvogelpad etappe 5 van Landsmeer naar Durgerdam (2021) ; Dorpsstraat Watergang ; weerspiegeling, brug, boerderij, Trekvogelpad, watergang, dorpsstraat

Tags: , ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs