Menu

15 januari 2022 • Gepubliceerd door ; december 10, 2022 at 8:27 pm Qdraw

Trekvogelpad etappe 9a van Hilversum A27 naar Baarn (2022)

In deze etappe wandel ik door de bossen van Hoge Vuursche en over het landgoed Groeneveld naar station Baarn. Ik heb deze etappe gecombineerd met etappe 8.

Vanaf bushalte De Heidebloem loop je direct de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in. Het is onderweg goed opletten want je loopt zo een bordje voorbij.

Geen OV bij het eindpunt van Etappe 9

Omdat het eindpunt van Etappe 9 ergens in de middle of nowhere eindigt heb ik er voor gekozen om deze etappe in twee stukken op te splitsen. Eerst loop ik etappe 9a bij etappe 8 en etappe 9b loop ik samen met etappe 10.

Mooie afwisseling in het gebied

Je wandelt er door dichte naaldbossen, door prachtige eiken en beukenlanen. Verderop kom je langs een open akker en graslanden. Het terrein glooit een beetje maar de klim is bescheiden.

Landgoed Groeneveld

Je loopt door de uitgestrekte bossen van boswachterij de Vuursche en komt daarna aan op het mooie landgoed Groeneveld, met zijn Engels aangelegde tuin en ‘ijskelder’, waterpartijen en bruggetjes. De parkachtige omgeving bij Kasteel Groenendaal is prachtig maar het wemelt er van de baasjes en hun loslopende honden. Zo maakte ik een foto van het kasteel. Er wees een man mij op een vreemde vogel, dat bleek z’n vrouw te zijn. Ik kon er wel om lachen, z’n vrouw iets minder.

Baarn

Na Kasteel Groenendaal keert de rust weer terug. Ik volg de route tot de brug over het spoor en wandel dan naar het Station van Baarn. De wandeling zit er voor vandaag op.

Conclusie

Er is een mooie natuurlijke afwisseling in het gebied. Het Landgoed Groeneveld is mooi maar wel erg druk, het is vooral druk vlak bij de parkeerplaats, als je iets verder doorloopt dan ben je weer alleen in het bos.

Meerdere deeletappes op één dag gelopen

Etappe 8 en 9a, inclusief aanlooproute vanaf station Naarden Bussum en aanlooproute vanaf de Van Reeneenlaan in Bussum is deze route 25,5 km en deze heb ik gelopen op 9 januari 2022.

← Vorige etappeVolgende etappe →

In de serie van het Trekvogelpad gebruik ik de etappe nummers van Wandelnet. Zie de overzichtspagina Trekvogelpad voor de andere wandelingen uit deze serieTrekvogelpad etappe 9a van Hilversum A27 naar Baarn (2022) ; Grens Noord Holland - Utrecht ; markering, land, grens, Grens Noord Holland, UtrechtTrekvogelpad etappe 9a van Hilversum A27 naar Baarn (2022) ; Hoge Vuursche ; waterdruppel, tak, Hoge VuurscheTrekvogelpad etappe 9a van Hilversum A27 naar Baarn (2022) ; Landgoed Groeneveld ; Landgoed Groeneveld, weerspiegeling, water, bomenTrekvogelpad etappe 9a van Hilversum A27 naar Baarn (2022) ; Landgoed Groeneveld ; gracht, kasteel, Landgoed GroeneveldTrekvogelpad etappe 9a van Hilversum A27 naar Baarn (2022) ; Landgoed Groeneveld ; Landgoed Groeneveld, water, kasteel, weerspiegelingTrekvogelpad etappe 9a van Hilversum A27 naar Baarn (2022) ; Tegenlicht ; tegenlicht, bos, tak, zon, Buitenzorg, Baarn

Tags: , ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs