Menu

20 juli 2023 • Gepubliceerd door ; augustus 12, 2023 at 5:57 pm Qdraw

Peaks of the Balkans Trail: Epische hike door de Albanese Alpen overzicht (2023)

Beleef een onvergetelijk avontuur op de Peaks of the Balkans Trail. Vanuit het pittoreske Shkodër reis je naar Valbona, waar het echte avontuur begint. Wandel over de uitdagende Perslopit-Pass en geniet van adembenemende uitzichten. Ontdek schilderachtige dorpen, zeldzame plantensoorten en ontmoet interessante medereizigers. Kampeer in de prachtige natuur en ervaar de schoonheid van de Albanese Alpen. Een epische hike vol natuurlijke schoonheid en culturele ontmoetingen.

Bij deze blog hoort een video, dit is een sfeerimpressie van de reis. Bekijk de video hier.

Onderaan deze blog staat een selectie van de foto’s. In de losse blogs staan per etappe meer foto’s.

Etappe 1: Reis naar Valbona

De reis begon in het schilderachtige Shkodër, waar ik met een minibus naar de haven van Koman werd gebracht. Van daaruit maakte ik een prachtige tocht over het Koman-stuwmeer met de veerpont, omringd door indrukwekkende bergen. Aangekomen in Valbona begon het echte avontuur! Ik koos ervoor om via de uitdagende Perslopit-Pass te wandelen, waar ik beloond werd met onvergetelijke vergezichten. Onderweg heb ik mijn tent opgezet en genoten van de rust en schoonheid van de natuur. Lees hier het hele artikel.

Etappe 1: 18 juni 2023 – 2,0 km in 2:18 uur

etappe 1

Etappe 2: Valbona naar Qafa Borit (Çerem)


 Deze uitdagende etappe voerde me over de rotsachtige Perslopit-pas, bedekt met sneeuw in juni. Ik genoot van prachtige uitzichten over de Valbona-vallei en het dorp Valbona. Onderweg kwam ik krokussen en wilde orchideeën tegen, terwijl ik een verlaten café en een groep Chinese toeristen ontmoette bij de grenspaal. Een Duitse bergbeklimmer en een zwerfhond vergezelden me op dit avontuur. Na het oversteken van de pas werd het pad gemakkelijker en vond ik water in beekjes. De zonsondergang was een perfecte afsluiting van deze adembenemende tocht. Lees hier het hele artikel.

Etappe 2: 19 juni 2023 – 7,1 km in 9:08 uur

etappe 2
 

Etappe 3: Çerem naar Dobërdol

De route bracht me langs prachtige dalen, bossen en adembenemende vergezichten. Voor Çerem kampeerde ik in een groen dal, omringd door pittoreske herdersdorpjes waar schapen grazen. In de zomer bewonen de mensen deze plekken. Onderweg kwam ik zeldzame plantensoorten tegen, zoals Orchideeën en de Harige ratelaar, die in Nederland slechts op enkele plekken voorkomen. Ik ontmoette ook interessante medewandelaars, zoals Mark en Lotte, een Nederlands stel. Een Amsterdammer en een behulpzame gids uit Kosovo vergezelden ons ook een stukje. We genoten samen van het prachtige uitzicht bij de Aljuci Pass en de gastvrijheid van Guesthouse Kujtim Gocaj. Lees hier het hele artikel.

Etappe 3: 20 juni 2023 – 15,1 km in 8:06 uur

etappe 3

Etappe 4: Dobërdol naar Maja e Male

Vanuit het groene dal van Çerem wandel je naar de rotsachtige bergen van Dobërdol, waar je hoogtes boven de 2000 meter bereikt. Dobërdol is een schilderachtig dorpje met gastvrije guesthouses, gelegen ten zuiden van het drielandenpunt van Albanië, Montenegro en Kosovo.

Tijdens mijn bezoek aan Dobërdol sprak ik met een tienjarig meisje dat meehielp in een guesthouse. Vanuit Dobërdol wandel je verder omhoog naar de grens met Montenegro, waar je kunt genieten van panoramische uitzichten.

De route volgt een bergrug met vergezichten over beide landen. Zelf heb ik op een hoogte van 2170 meter gekampeerd, met een prachtig blauw uurtje als afsluiting van de dag. Lees hier het hele artikel.

Etappe 4: 21 juni 2023 – 10,9 km in 7:46 uur

etappe 4 

Etappe 5: Maja e Male naar Hridsko Jezero

Ontdek de adembenemende Peaks of the Balkans Trail etappe 5: Maja e Male naar Hridsko Jezero (2023). Wandel door de prachtige bergen van Kosovo naar Montenegro, geniet van spectaculaire uitzichten en bewonder bloemen zoals de Krokus, Alpenkwastjesbloem en Gentiaan. Ondanks enkele uitdagende oriëntatiemomenten biedt maps.me handige ondersteuning. Ontmoet interessante mensen, zoals de eigenaresse van een schapenboerderij in Babino Polje, waar je een authentieke Turkse koffie kunt proeven. Sluit je avontuur af met kamperen in de bossen dicht bij Plav. Een onvergetelijke wandelervaring vol natuurlijke schoonheid en culturele ontmoetingen. Lees hier het hele artikel.

Etappe 5: 22 juni 2023 – 15,8 km in 9:50 uur

etappe 5 

Etappe 6: Hridsko Jezero naar Plav

Deze etappe begon bij het prachtige meer “Hridsko Jezero” en bracht me naar Plav. Ik volgde eenvoudige bospaden en later zandwegen richting de stad. Plav is een stadje in het noorden van Montenegro, waar ik een hotel vond om te overnachten.

Tijdens mijn wandeling kampeerde ik in de bossen bij het meer en vervolgde ik mijn weg richting Plav. Bij de eerste boerderij kwam ik twee luid blaffende honden tegen. Ondanks dat ik vroeg in de ochtend vertrok, was het al behoorlijk warm geworden. Ik wandelde verder over de zandweg en kwam steeds dichter bij de bewoonde wereld.

In Plav verbleef ik in Hotel Ambiente, gelegen naast de rivier. De eigenaar was vriendelijk en de kamer was netjes, maar er was helaas een luidruchtig feest dat tot diep in de nacht duurde. Lees hier het hele artikel.

Etappe 6: 23 juni 2023 – 10,5 km in 5:58 uur

etappe 6 
 

Etappe 7: Plav naar Bora

De zevende etappe van de Peaks of the Balkans Trail, van Plav naar Bora, was een uitdagende tocht vol avontuur. Ondanks voorspelde onweersbuien begon ik vol goede moed. Onderweg ontmoette ik Nederlanders, Britten en Duitsers. De regen en het vergeten van mijn wandelstok waren tegenslagen, maar ik genoot van prachtige orchideeën en adembenemende uitzichten. Uiteindelijk bereikte ik de groene grasberg Bora en kampeerde ik op een strategische plek. Het was een onvergetelijk avontuur vol natuurlijke schoonheid en ontmoetingen met medereizigers. Lees hier het hele artikel.

Etappe 7: 24 juni 2023 – 13,3 km in 8:15 uur

etappe 7 
 

Etappe 8: Bora via Vusanje naar Ropojansko Jezero

In deze etappe wandelde ik vanaf de berg Bora via het schilderachtige dorpje Vusanje naar het meer “Ropojansko Jezero”. De ochtend begon met mysterieuze laaghangende wolken die zich om de bergen kronkelden, terwijl ik genoot van het adembenemende uitzicht. Onderweg kwam ik een jager tegen, die mij verhalen vertelde over zijn ervaringen in deze regio. Ik maakte een stop bij een sfeervolle schapenboerderij, waar ik een boer ontmoette en genoot van een kopje Turkse koffie. Een van de hoogtepunten van deze etappe was het betoverende Oko Skakavice, een adembenemende karstbron met kristalhelder water dat op magische wijze aan de oppervlakte komt. Ondanks een onverwachte regenbui en onweer, vond ik beschutting op een schilderachtige alpenweide in mijn tent. Lees hier het hele artikel.

Etappe 8: 25 juni 2023 – 13,3 km in 8:15 uur

etappe 8 
 

Etappe 9: Ropojansko Jezero naar Qafa e Pejës

In deze etappe van de reis begon de dag met een wandeling door bossen naar het betoverende Ropojansko Jezero. Verderop ontdekte de reiziger een schilderachtig beekje en oude bunkers die werden gebouwd tussen 1967 en 1986. De bunkers dienden als militaire verdediging en bieden een fascinerend inkijkje in het verleden van de regio. De reiziger eindigde de dag bij het prachtige groene meertje Liqeni Pejës, waar hij kampeerde en genoot van een adembenemend uitzicht op de bergpas en de bunkers. Lees hier het hele artikel.

Etappe 9: 26 juni 2023 – 7,6 km in 5:58 uur

etappe 9 
 

Etappe 10: Qafa e Pejës naar Theth

Tijdens deze etappe van de Peaks of Balkans Trail genoot ik van een betoverende zonsopkomst op Qafa e Pejës, gevolgd door een stevige afdaling over een rotsachtig pad naar het pittoreske Theth. Onderweg ontmoette ik lokale bewoners met paarden en reizigers uit Nieuw-Zeeland, die vol enthousiasme op ontdekking waren. De afdaling naar de Theth-vallei was steil en uitdagend, maar het prachtige uitzicht en de ontmoetingen met vermoeide wandelaars maakten het de moeite waard. Na het eten vervolgde ik mijn weg en begon ik aan het eerste deel van de toeristische route van Theth naar Valbona, op zoek naar een geschikte kampeerplek. Lees hier het hele artikel.

Etappe 10: 27 juni 2023 – 11,7 km in 7:48 uur

etappe 10 

Etappe 11: Theth naar Valbona

Tijdens deze etappe van de Peaks of the Balkans Trail wandel ik de meest toeristische en populaire route van de Albanese Alpen. Het pad voert langs diepe kloven, steile bergpaden en groene valleien, en biedt panoramische uitzichten op met sneeuw bedekte bergtoppen en weelderige alpenweiden. Na een overnachting op een alpenweide begon ik aan de hike van Theth naar Valbona, die ongeveer 15 kilometer lang is en volgens de borden ongeveer 7 uur duurt. Tijdens de beklimming van de Valbona-pas genoot ik van een panoramisch uitzicht op de omringende bergen. Na een ontmoeting met andere wandelaars en een afdaling langs de berg Maja Valbones, kwam ik aan bij de drooggevallen rivier Valbonë en wandelde ik de laatste vijf kilometer over een asfaltweg naar Valbona. Die avond verbleef ik in een guesthouse in Valbona. Lees hier het hele artikel.

Etappe 11: 28 juni 2023 – 12,4 km in 6:29 uur

etappe 11 

Conclusie:

De Peaks of the Balkans Trail is een onvergetelijke ervaring voor avontuurlijke wandelaars die op zoek zijn naar adembenemende landschappen, uitdagende routes en culturele ontmoetingen. Tijdens deze epische hike door de Albanese Alpen ontdek je de prachtige natuurlijke schoonheid van de regio, van majestueuze bergen en diepe valleien tot schilderachtige dorpen en kristalheldere meren. Onderweg kom je zeldzame plantensoorten tegen, maak je kennis met lokale bewoners en geniet je van panoramische uitzichten die je hart sneller doen kloppen. De Peaks of the Balkans Trail biedt een unieke en onvergetelijke ervaring die je nog lang zal bijblijven. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je rugzak en begin aan dit avontuur van je leven in de adembenemende Albanese Alpen.

Video:

Ik heb een video gemaakt van mijn ervaring. Als je problemen hebt met het bekijken van de video dan is deze ook direct op Youtube te zien

Kaart:Peaks of the Balkans Trail: Epische hike door de Albanese Alpen overzicht (2023) ; Kaart Peaks of the Balkan trail ; Valbona, Maja e Thatë, Qafa Borit, Cerem, Balçina, Stanet e Koshutices, Dobërdoll, Maja e Male, Babino Polje, Plav, Vusanje, Bora, Rorojansko jezero, Qafa e Pejës, Theth, kaart, maps, Albania, Peaks of the Balkan Trail, Pob, Montenegro, Kosovo, RKS

Selectie van de foto’s

Hieronder staan een selectie van de foto’s die in de losse blogs zijn gepubliceerd. Voor een volledig beeld bekijk de losse blogs.

Etappe 1 (Selectie van de foto’s)Peaks of the Balkans Trail Etappe 1 reis naar Valbona ; Weerspiegeling ; Berisha, veerboot, stuwmeer, weerspiegelingPeaks of the Balkans Trail Etappe 1 reis naar Valbona ; Inhalen ; Berisha, veerboot, stuwmeer, veerpontPeaks of the Balkans Trail Etappe 1 reis naar Valbona ; Valbona ; Valbona, Kurkaj, dal

Etappe 2 (Selectie van de foto’s)Peaks of the Balkans Trail Etappe 2 Valbona naar Qafa Borit (Çerem) (2023) ; Voorjaarsgentiaan ; Perslopit Pass, bloem, Peaks of the Balkans Trail, Voorjaarsgentiaan, Gentiana vernaPeaks of the Balkans Trail Etappe 2 Valbona naar Qafa Borit (Çerem) (2023) ; Zla Kolata / Kollate e Keqe ; Perslopit Pass, sneeuw, Peaks of the Balkans Trail, Zla Kolata Kollate e Keqe, markeringPeaks of the Balkans Trail Etappe 2 Valbona naar Qafa Borit (Çerem) (2023) ; Alpenkwastjesbloem (Soldanella alpina) ; Perslopit Pass, bloem, Peaks of the Balkans Trail, Alpenkwastjesbloem, Soldanella alpinaPeaks of the Balkans Trail Etappe 2 Valbona naar Qafa Borit (Çerem) (2023) ; Vlierorchis (Dactylorhiza sambucina) ; Perslopit Pass, bloem, orchidee, paars, VlierorchisPeaks of the Balkans Trail Etappe 2 Valbona naar Qafa Borit (Çerem) (2023) ; Dit is het pad ; Perslopit Pass, sneeuw, Peaks of the Balkans Trail, doorgang, padPeaks of the Balkans Trail Etappe 2 Valbona naar Qafa Borit (Çerem) (2023) ; Qafa Borit (Grenspaal Albanië) ; Peaks of the Balkans Trail, Grenspaal, Albanië, zonsondergang, Qafa Borit

Etappe 3 (Selectie van de foto’s)Peaks of the Balkans Trail Etappe 3 Cerem naar Dobërdol (2023) ; Sjpati i Mijushes ; Çerem, schuur, rivier, weide, dal, Peaks of the Balkans Trail, Sjpati i Mijushes, Maja e FazlisPeaks of the Balkans Trail Etappe 3 Cerem naar Dobërdol (2023) ; Kruiptijm (Thymus praecox) ; Çerem, Peaks of the Balkans Trail, Kruiptijm, Sjpati i Mijushes, Maja e FazlisPeaks of the Balkans Trail Etappe 3 Cerem naar Dobërdol (2023) ; Harige ratelaar (Rhinanthus alectorolophus) ; Çerem, Peaks of the Balkans Trail, Sjpati i Mijushes, Harige ratelaar, Rhinanthus alectorolophusPeaks of the Balkans Trail Etappe 3 Cerem naar Dobërdol (2023) ; Rruga Gocaj ; koeien, hoeden, kind, stok, Peaks of the Balkans Trail, Rruga GocajPeaks of the Balkans Trail Etappe 3 Cerem naar Dobërdol (2023) ; Guest House Balçina ; Guest House Balçina, Stanet e Balqinës, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 3 Cerem naar Dobërdol (2023) ; Veld met Violen ; naturehike, Stanet e Koshuticës, viool, beel, bloei, veld, driekleurig viooltje, Peaks of the Balkans Trail

Etappe 4 (Selectie van de foto’s)Peaks of the Balkans Trail Etappe 4 Dobërdol naar Maja e Male (2023) ; Brede orchis ; Brede orchis, Dactylorhiza majalis, naturehike, tent, Stanet e Koshuticës, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 4 Dobërdol naar Maja e Male (2023) ; Europese Trollius (Trollius europaeus) ; Stanet e Koshuticës, Europese Trollius, Trollius europaeus, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 4 Dobërdol naar Maja e Male (2023) ; Waterval ; waterval, rotsen, Gashi, Dobbërdol, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 4 Dobërdol naar Maja e Male (2023) ; Dobbërdol ; Dobbërdol, zandweg, rotsen, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 4 Dobërdol naar Maja e Male (2023) ; Bleekgele orchis (Orchis pallens) ; Bleekgele orchis, Orchis pallens, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 4 Dobërdol naar Maja e Male (2023) ; Vingerhelmbloem (Corydalis solida) ; Vingerhelmbloem, roze, bloem, bergen, Corydalis solida, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 4 Dobërdol naar Maja e Male (2023) ; Ljuksterp ; Ljuksterp, Borovi, zandpad, sneeuw, bergen, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 4 Dobërdol naar Maja e Male (2023) ; Ljuksterp ; pad, Ljuksterp, sneeuwPeaks of the Balkans Trail Etappe 4 Dobërdol naar Maja e Male (2023) ; Ravno brdo ; Ravno brdo, Bogicevica, pad, Bjesket e Dobroshit, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 4 Dobërdol naar Maja e Male (2023) ; Trossteenbreek (Saxifraga paniculata) ; Trossteenbreek, Saxifraga paniculata, bloem, wit, bergen, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 4 Dobërdol naar Maja e Male (2023) ; Naturehike ; Naturehike, tent, kamperen, Peaks of the Balkans Trail, Stanet e Bjeshkëve te BelegutPeaks of the Balkans Trail Etappe 4 Dobërdol naar Maja e Male (2023) ; Maja e Qenit ; rivier, water, lange sluitertijd, sneeuw, beek, Maja e Qenit, Peaks of the Balkans Trail, Stanet e Bjeshkëve te Belegut

Etappe 5 (Selectie van de foto’s)Peaks of the Balkans Trail Etappe 5 Maja e Male naar Hridsko Jezero (2023) ; Roshkodol Pass ; bergen, panorama, Roshkodol Pass, sneeuw, dal, valleiPeaks of the Balkans Trail Etappe 5 Maja e Male naar Hridsko Jezero (2023) ; Krokus ; Krokus, sneeuw, Crocus, Maja e VogelPeaks of the Balkans Trail Etappe 5 Maja e Male naar Hridsko Jezero (2023) ; Marijash Bogdash ; Marijash Bogdash, Ravno brdo ZavojPeaks of the Balkans Trail Etappe 5 Maja e Male naar Hridsko Jezero (2023) ; Marijash Bogdash ; Marijash Bogdash, Ravno brdo Zavoj, panorama, ZavojePeaks of the Balkans Trail Etappe 5 Maja e Male naar Hridsko Jezero (2023) ; Katun Canovica ; katun canovica, Babino Polje, boerderij, veePeaks of the Balkans Trail Etappe 5 Maja e Male naar Hridsko Jezero (2023) ; Hridsko Jezero ; hridsko jezero, water, wolken, meer, Hridsko gora

Etappe 6 (Selectie van de foto’s)Peaks of the Balkans Trail Etappe 6 Hridsko Jezero naar Plav (2023) ; Gradina ; bomen, Gradina, Temska, solitaire boom, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 6 Hridsko Jezero naar Plav (2023) ; Plav ; Plav, Magaze, Korita, moskee, weg, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 6 Hridsko Jezero naar Plav (2023) ; Schoffelen ; Korita, Hrankovica, schoffelen, landbouw, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 6 Hridsko Jezero naar Plav (2023) ; Fruitmarkt ; Plav, fruit, markt, PL AE 254, Peaks of the Balkans Trail

Etappe 7 (Selectie van de foto’s)Peaks of the Balkans Trail Etappe 7 Plav naar Bora (2023) ; Zwerfhond ; zwerfhond, Carsija, Plav, Volkswagen, Golf, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 7 Plav naar Bora (2023) ; Vojno selo Hakanje ; Plav, Plavsko jezero, Vojno selo Hakanje, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 7 Plav naar Bora (2023) ; Brede Orchis ; Peaks of the Balkans Trail, Brede Orchis, Dactylorhiza majalisPeaks of the Balkans Trail Etappe 7 Plav naar Bora (2023) ; Brede Orchis en Kleine Vos ; vlinder, Peaks of the Balkans Trail, Brede Orchis, Dactylorhiza majalis, Aglais urticae, Kleine VosPeaks of the Balkans Trail Etappe 7 Plav naar Bora (2023) ; Maja e Borit ; Plavsko jezero, vergezicht, Maja e Borit, Peaks of the Balkans Trail, PlavPeaks of the Balkans Trail Etappe 7 Plav naar Bora (2023) ; Maja e Fazlis ; Bora, Kolendarski bor, Qafa Borit, Peaks of the Balkans Trail, Maja e FazlisPeaks of the Balkans Trail Etappe 7 Plav naar Bora (2023) ; Boompieper (Anthus trivialis) ; boompieper, vogel, Anthus trivialis, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 7 Plav naar Bora (2023) ; Kolendarski bor ; Bora, Kolendarski bor, Peaks of the Balkans Trail, rotsPeaks of the Balkans Trail Etappe 7 Plav naar Bora (2023) ; Kolendarski bor ; Naturehike, tent, Kolendarski bor, Peaks of the Balkans Trail, Planica Belic

Etappe 8 (Selectie van de foto’s)Peaks of the Balkans Trail Etappe 8 Bora via Vusanje naar Ropojansko Jezero (2023) ; Podkobila, Donderblad en Maasraket ; Bora, Kolendarski bar, Podkobila, Donderblad, Sempervivum, huislook, Maasraket, Sisymbrium austriacum subsp. chrysanthum, wolken, Nationaal Park Prokletije, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 8 Bora via Vusanje naar Ropojansko Jezero (2023) ; Bora ; Bora, Kolendarski bar, Perslopit pass, wolken, Nationaal Park Prokletije, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 8 Bora via Vusanje naar Ropojansko Jezero (2023) ; Kolendarski bar ; Bora, Kolendarski bar, wolken, Nationaal Park Prokletije, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 8 Bora via Vusanje naar Ropojansko Jezero (2023) ; Meer ; Kolendarski bar, Nationaal Park Prokletije, Peaks of the Balkans Trail, meer, waterPeaks of the Balkans Trail Etappe 8 Bora via Vusanje naar Ropojansko Jezero (2023) ; Vlierorchis (Dactylorhiza sambucina) ; Kolendarski bar, bloem, geel, Vlierorchis, Dactylorhiza sambucinaPeaks of the Balkans Trail Etappe 8 Bora via Vusanje naar Ropojansko Jezero (2023) ; Fus sirma ; Fus sirma, waterval, beek, water, Nationaal Park Prokletije, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 8 Bora via Vusanje naar Ropojansko Jezero (2023) ; Fus sirma ; Katun, Nationaal Park Prokletije, Peaks of the Balkans Trail, Fus sirmaPeaks of the Balkans Trail Etappe 8 Bora via Vusanje naar Ropojansko Jezero (2023) ; Vusanje ; Vusanje, Peaks of the Balkans Trail, paardPeaks of the Balkans Trail Etappe 8 Bora via Vusanje naar Ropojansko Jezero (2023) ; Vusanje ; dorp, Vusanje, Peaks of the Balkans Trail, valleiPeaks of the Balkans Trail Etappe 8 Bora via Vusanje naar Ropojansko Jezero (2023) ; Oko Skakavice ; Oko Skakavice, Grlja, rivier, water, Peaks of the Balkans Trail

Etappe 9 (Selectie van de foto’s)Peaks of the Balkans Trail Etappe 9 Ropojansko Jezero naar Qafa e Pejës (2023) ; Ropojansko Jezero ; Ropojansko Jezero, wolken, zandpad, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 9 Ropojansko Jezero naar Qafa e Pejës (2023) ; Fusha e Runicës ; Fusha e Runicës, naaldbomen, Peaks of the Balkans Trail, hikersPeaks of the Balkans Trail Etappe 9 Ropojansko Jezero naar Qafa e Pejës (2023) ; Perroi Runices ; perroi runices, Route to Vusanje, Peaks of the Balkans Trail, route to liqenet e jezercësPeaks of the Balkans Trail Etappe 9 Ropojansko Jezero naar Qafa e Pejës (2023) ; Burimi Sheu i Bardhë ; Burimi Sheu i Bardhë, schuur, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 9 Ropojansko Jezero naar Qafa e Pejës (2023) ; Qafa e Pejës ; qafa e pejës, zonsondergang, rotsen, rode lucht, wolken, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 9 Ropojansko Jezero naar Qafa e Pejës (2023) ; Eremogone ; qafa e pejës, zonsondergang, rotsen, rode lucht, wolken, Peaks of the Balkans Trail, EremogonePeaks of the Balkans Trail Etappe 9 Ropojansko Jezero naar Qafa e Pejës (2023) ; Qafa e Pejës ; qafa e pejës, zonsondergang, rotsen, rode lucht, wolken, Peaks of the Balkans Trail

Etappe 10 (Selectie van de foto’s)Peaks of the Balkans Trail Etappe 10 Qafa e Pejës naar Theth (2023) ; Qafa e Pejës ; qafa e pejës, zonsopkomst, blauwe uurtje, rotsen, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 10 Qafa e Pejës naar Theth (2023) ; Qafa e Pejës ; qafa e pejës, zonsopkomst, blauwe uurtje, rotsen, Peaks of the Balkans Trail, Hartbladige Kogelbloem, Globularia cordifoliaPeaks of the Balkans Trail Etappe 10 Qafa e Pejës naar Theth (2023) ; Tibetaanse gebedsvlaggetjes ; rotsen, Qafa e Pejës, Tibet, Tibetaanse gebedsvlaggetjes, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 10 Qafa e Pejës naar Theth (2023) ; Zwarte roodstaart (Phoenicurus ochruros) ; Qafa e Pejës, Zwarte roodstaart, Phoenicurus ochruros, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 10 Qafa e Pejës naar Theth (2023) ; Asgrijze den (Pinus albicaulis) ; Lumi I Thethit, dode boom, rotsen, Peaks of the Balkans Trail, Asgrijze den, Pinus albicaulisPeaks of the Balkans Trail Etappe 10 Qafa e Pejës naar Theth (2023) ; Lumi I Thethit ; Theth, Lumi I Thethit, Peaks of the Balkans Trail

Etappe 11 (Selectie van de foto’s)Peaks of the Balkans Trail Etappe 11 Theth naar Valbona (2023) ; Maja Shtegut ; hardedai, theth, Peaks of the Balkans Trail, Maja ShtegutPeaks of the Balkans Trail Etappe 11 Theth naar Valbona (2023) ; Qafa e Valbonës ; Qafa e Valbonës, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 11 Theth naar Valbona (2023) ; Qafa e Valbonës ; Qafa e Valbonës, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 11 Theth naar Valbona (2023) ; Maja Jezercë ; Maja Jezercë, Qafa e Valbonës, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 11 Theth naar Valbona (2023) ; Maja Jezercë ; Maja Jezercë, Qafa e Valbonës, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 11 Theth naar Valbona (2023) ; Zilverkruid (Dryas octopetala) ; Zilverkruid, Dryas, Dryas octopetala, Maja Jezercë, Peaks of the Balkans TrailPeaks of the Balkans Trail Etappe 11 Theth naar Valbona (2023) ; Rragam ; Rragam, Peaks of the Balkans Trail, boerderij, akkerbouw, bergenPeaks of the Balkans Trail Etappe 11 Theth naar Valbona (2023) ; Valbonë ; Peaks of the Balkans Trail, Valbonë, rivierbedding, stenen

Tags: , , , , , ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs